Blanquefort > les Colonnes 1

Blanquefort > les Colonnes 1

In 2009, King Kong redesigned the performing arts hall in Blanquefort, in dire need of renovation – the seating was worn-out, the lighting no longer worked properly, the stage curtain was tatty and shabby, as were the cinema screen and floor coverings. The building dated back to 1989 and was dilapidated. The renovation included repainting throughout, with black as the logically chosen colour, and the main hall was revamped to offer acoustics on a par with its function, including treatment of the walls to help them absorb and reflect sound correctly. The ‘cigarette’ lighting installed may be raised onto a gangway for maintenance purposes. The overall layout of the main hall was not radically reworked, but uses existing elements as a means of improving the functionality of the whole and adapting the hall to current day requirements.
program
renovation of the auditorium in "les Colonnes" cultural centre - 290 p.
project management
atelier d’architecture King Kong, Math Ingénierie, IdB Acoustique
client: Town of Blanquefort
location: Blanquefort (33)
surface area: 325 m²
Cost (VAT included): 480 000 €
date: completed in october 2009
images/photos: Arthur Péquin
subscribe to our newsletter